Forskning visar att omega 3 kan hjälpa barn med ADHD

Har du sett sockerfilmen? Du bör se den! (recension)
februari 28, 2016
Visa alla

Forskning visar att omega 3 kan hjälpa barn med ADHD

Forskning visar att fettsyror som bland annat omega 3 kan hjälpa barn med ADHD

Att använda kosttillskott med fettsyror som omega 3 kan vara nästan lika effektivt som Ritalin visar ny forskning, ändå pratas det knappt om det. En studie publicerad i Journal of Attention Disorders visar det, Paul Stillman som är en britisk läkare är orolig över hur vi i första hand oftast tar till potenta och även farliga läkemedel istället för att försöka med naturliga metoder.

En studie med 90 barn med nydiagnostiserad ADHD har visat övertygande bevis för att en kombination av omega 3 och omega 6 fungerar nästan lika bra som Ritalin.

En tredjedel av barnen i studien som publicerades i Journal of Attention Disorders fick Ritalin, en tredjedel fick fettsyror med omega 3 och lite omega 6, och en tredje fick både fettsyror och Ritalin.

Forskarna och föräldrarna utvärderade barnen under 12 månader

Efter det ett års långa försöket visade alla tre grupper en dramatisk förbättring med hjälp av en internationellt accepterad uppskattningsskala för ADHD där man tittar bland annat på frekvensen av olika symptom som bristande uppmärksamhet, hyperaktivitet och impulsivt beteende. Det tog dock över 3 månader innan man kunde börja märka en skillnad vilket visar att tid alltid är en viktig faktor när man provar olika saker. Kanske något som är ännu viktigare är att läkarna kunde ge barnen lägre dos med Ritalin när de även fick fettsyrorna.

Låga nivåer av fettsyror som bland annat omega 3 i kroppen ökar risken att utveckla ADHD medans om man redan har det kan hjälpa till att minska symptomen. Dessa fettsyror finns i cellmembranen(cellerna skal) i hjärnan och en teori är att de är viktiga för signalering mellan neuroner som inte fungerar som de ska utan dem.

Läs även: Vad är omega 3 och hur påverkar det din hälsa?

Läs även: Inflammation – Din vän eller fiende? här

Har du barn med ADHD? Har du provat omega 3? Har det hjälpt? Kommentera gärna nedan!

Gav detta dig värde? Om så är fallet, skulle jag verkligen uppskatta om du delar med dig på Facebook för att hjälpa till att sprida informationen.

Patrik Karlsson
Patrik Karlsson
0731-814545
Email: Patrik@Fit4Life.se

PS: Ladda ned min GRATIS E-BOK för att lära dig de 3 viktigaste orsakerna till varför vi får en massa sjukdomar.

Om du gillade inlägget: Forskning visar att omega 3 kan hjälpa barn med ADHD. Kommentera och dela med dig till andra så hjälps vi åt att sprida mer hälsa och välmående tillsammans!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *