Har du sett sockerfilmen? Du bör se den! (recension)

3 stora hälsofördelar med att åka på solsemester
februari 25, 2016
Forskning visar att omega 3 kan hjälpa barn med ADHD
maj 3, 2016
Visa alla

Har du sett sockerfilmen? Du bör se den! (recension)

Har du sett sockerfilmen? Du bör se den!

Det är nog svårt att ha undgått reklamen och flödet kring sockerfilmen, men har du sett den än? Om inte rekommenderar jag att göra det. Varför? Den må vara rätt överdriven på många punkter och socker är definitivt inte enda boven till hälsoproblemen han fick men har definitivt en stor del i det. Jag tvivlar på att folk äter riktigt så mycket socker som han gjorde under filmen men den visar ett bra budskap om man vinklar om det lite. Vi äter inte så mycket socker som han gör i sockerfilmen, MEN många äter mycket socker över en längre tid, månader, år, decennier som i sin tur leder till precis samma slutresultat i slutändan ändå. Bara att kolla hur det ser ut i dagens samhälle. Vart man än går är det socker som gäller nästan och om man INTE äter socker är man nästan dum i huvudet. En annan som knappt äter socker själv får höra detta dagligen, ska du inte ha en bulle? Ta en kaka, ät lite godis, klart du ska ha en glass! Vart man än går, vem man än träffar idag MÅSTE man ha SOCKER till tillställningen vare sig det bara är att man träffar en kompis eller om det är middag eller fest. Eller fredagsmötet på jobbet, alltid någon som tar med sig kakor eller vill införa fika till mötet? Vi är totalt sockerförgiftade i dagens samhälle och sen undrar folk varför vi har sådana hälsoproblem? Som sagt han komprimerade det hela på 2 månader som andra gör på lite längre tid men i slutändan leder ändå till samma problem, en sjuk kropp.

Klicka här för att se Sockerfilmen

Socker har dålig mättnadskänsla

Socker mättar ganska dåligt och även om man blir mätt försvinner det fort. Många får problem med blodsockret som svajjar en hel del och när man får dessa snabba dippar måste man ha något med socker i igen för att få upp blodsockret. Protein och fett har en längre mättnadskänsla och påverkar inte blodsockret i samma utsträckning vilket gör att man inte svänger lika mycket och behöver snabba energin hela tiden.

Socker är inblandade i många hälsoproblem

Sockret har en förmåga att sätta sig på magen och runt de inre organen. Detta kallas visceralt fett och bäddar in och pressar organen, detta är det farligaste fettet! Man behöver dessutom inte vara tjock för att ha det eller ens stor mage. Finns ett uttryck som heter TOFI som står för ”thin on the outside, fat on the inside” Det betyder att du är tjock på insidan även om du kan upplevas som smal. Många är smala och tror att de kan äta och bete sig som de vill för de går ju ändå inte upp i vikt. Detta hade jag förut, och folk var så imponerade över hur duktig jag var på att laga maten själv jämnt men ändå hade jag det! Våran syn på vad som är hälsosamt idag är så dåligt att det skapar hälsoproblem, snacka om problem. Det är inte bara vikten som är problemet, det bäddar in dina organ i fett, det konstanta insulinpåslaget kan även skapa inflammationer i kroppen. Inflammation kan sedan i sin tur leda till i princip vilken sjukdom som hest!

Läs mer om: Inflammation – Din vän eller fiende? här.

Läs även: Världsberömd hjärtkirurg talar ut om vad som egentligen orsakar hjärtproblem! här.

Sockerfilmen skyller allt på sockret

Sockerfilmen skyller alla problem på sockret men så enkelt är det definitivt inte. Den processade maten han åt har många andra dåliga saker i sig, ofta kan de även ha mycket omega 6 och andra dåliga fetter och skadliga ämnen för att det ska hålla längre samt smaka gott för att få oss att köpa mer. Vad det handlar om är att komma tillbaka till naturliga råvaror. Mat har ingen innehållsförteckning, mat är innehållet! Behövs det en innehållsförteckning kan du dra slutsatsen att det troligtvis inte är bra. Köp istället färska råvaror och laga maten från grunden som vi är gjorda för.

Sockerberoende

Jag tror sockerberoendet är ett stort problem över hela världen, man vill bara inte inse det. Jag var definitivt sockerberoende förut och kan idag känna hur det verkligen triggar igång hjärnan när jag väl tar en godisbit eller liknande. Prova vara utan socker och tillsatt socker i maten en månad och se hur det går. Få som klarar av det tyvärr och man hittar på anledningar varför man inte ska g öra det. Problemet är att man till och med har forskat fram för att hitta den optimala sockernivån i läsk förut för att hitta något som de kallar för ”bliss point”, den optimala nivån för att man ska vilja ha så mycket mer som möjligt och göra dig så beroende som möjligt. Idag använder man dock denna ”bliss point” även till flingor, såser och allt annat förpackat i affären för att få dig att vilja ha ännu mer. Sockret gömmer sig överallt så fort det är packat tyvärr.

Tänk främst på våra barn

Barnen idag växer upp och lever på socker, är det konstigt att fler och fler barn mår så dålig, har svårt att sitta still i skolan och vägrar äta något annat än sött? Hur går det med grönsakerna där hemma? Svårt att få i dem det? Då är de troligtvis sockerberoende tyvärr. Vad skapar detta för våra barn? Ett sjukt och trasigt samhälle med tanke på alla hälsoproblem som kommer och om man börjar med socker i så tidig ålder blir det nog ännu svårare att sluta med det. Detta kommer leda till en ÄNNU STÖRRE epidemi av hälsoproblem och sjukdom om bara 5-10 år och hur ska sjukvården klara av detta? Den kommer kollapsa om VI inte tar VÅRAT ansvar för VÅRAN hälsa. Våran hälsa är ingen annan ansvar som många tyvärr tror i dagens värld. Vi vill lägga allt på alla andra så man själv inte ska behöva bry sig, trasig filosofi om du frågar mig.

Läs även: Socker, gör det våra barn hyperaktiva och sjuka? här.

Slutkläm

Jag tycker absolut att du ska ta och se filmen men med en nypa salt, vi lever inte riktigt så hårt och komprimerat som han gör i filmen. Men som sagt, vi gör samma sak fast över längre tid istället vilket leder till liknande problem. Den är en bra tankeställare för oss alla vad vi gör med våran kropp i längden.

Vad anser du om sockerfilmen? Bra? Dålig? Kommentera gärna nedan!

Gav detta dig värde? Om så är fallet, skulle jag verkligen uppskatta om du delar med dig på Facebook för att hjälpa till att sprida informationen.

Patrik Karlsson
Patrik Karlsson
0731-814545
Email: Patrik@Fit4Life.se

PS: Ladda ned min GRATIS E-BOK för att lära dig de 3 viktigaste orsakerna till varför vi får en massa sjukdomar.

Om du gillade inlägget: Har du sett sockerfilmen? Du bör se den! (recension). Kommentera och dela med dig till andra så hjälps vi åt att sprida mer hälsa och välmående tillsammans!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *