Orsak till migrän hittad! Forskare hävdar det efter studerat 2.000 artiklar

Vegetarisk omega 3 eller animalisk omega 3? Vad är skillnaden?
februari 15, 2016
Forskare slår larm om att D vitaminbrist gör folk sjuka. Men tas det på allvar?
februari 21, 2016
Visa alla

Orsak till migrän hittad! Forskare hävdar det efter studerat 2.000 artiklar

Orsak till migrän hittad! Forskare hävdar det efter studerat 2.000 artiklar

Forskare vid University of Maine har letat efter vad som kan vara orsak till migrän. De studerade 2.000 artiklar om migrän för att hitta en gemensam nämnare om vad som kan vara orsak till migrän. De kollade igenom vanliga triggers till migrän som dålig sömn, stress, rökning, ljud, alkohol och många andra saker. De hittade en gemensam nämnare i samtliga. De alla skapar oxidativ stress, det vill säga för mycket fria radikaler som skadar våran kropp och framför allt hjärnan i detta fall.

Läs mer om: Fria radikaler

Oxidativ stressorsak till migrän

Vad är oxidativ stress?  Vi får förhöjd oxidativ stress när försvaret inte klarar av att eliminera fria radikaler som skapas i kroppen av olika anledningar som i sin tur skadar våran kropp. För att eliminera fria radikaler behöver kroppen tillräckligt mycket antioxidanter som vi inte får i oss från dagens kost tyvärr. Hög oxidativ stress ökar risken och kan leda till många av de sjukdomar vi har idag då det bland annat skapar inflammation i kroppen. Därför är det viktigt att få i sig tillräckligt med antioxidanter för att lösa detta problem.

Läs mer om: Inflammation – Din vän eller fiende?

Lösningen kan vara så enkel som antioxidanter?

Att en sån enkel sak som antioxidanter kan stoppa en orsak till migrän kan låta för bra för att vara sant för många, men många gånger kan det fungera. Jonathan Borkum säger i ett pressmeddelande att ett akut migränanfall kan vara kroppens sätt att försöka skydda hjärnan, möjligen även vara ett försöka till att läka sig själv från skador. Det framgår om man tittar på de kemikalier som frigörs under ett anfall.

Läs mer om: Antioxidanter

Egna funderingar

Detta var egentligen inget nytt för mig men bra att det börjar komma lite mer om vad som kan vara orsak till migrän. Fria radikaler som jag skriver om här ovan är ett stort problem i dagens belastande värld och kan leda till många olika sjukdomar. Ett annat problem vid migrän kan även vara inflammationer i hjärnans blodkärl m.m. Jag har otaliga kunder med migrän som har blivit bättre eller blivit av med sin migrän helt genom livsstilsförändringar och hjälpa kroppen komma i balans.

Lider du av migrän och vill ha min hjälp att försöka bli kvitt migränen är du välkommen att kontakta mig och vi kan prata mer om hur jag kan hjälpa just dig.

Har du några husmors tips eller andra tips om vad som kan lindra migrän? Lägg gärna till det i kommentarerna!

Gav detta dig värde? Om så är fallet, skulle jag verkligen uppskatta om du delar med dig på Facebook för att hjälpa till att sprida informationen.

Patrik Karlsson
Patrik Karlsson
0731-814545
Email: Patrik@Fit4Life.se

PS: Ladda ned min GRATIS E-BOK där jag listar 3 största anledningarna till migrän och huvudvärk.

Om du gillade inlägget: Orsak till migrän hittad! Forskare hävdar det efter studerat 2.000 artiklar. Kommentera och dela med dig till andra så hjälps vi åt att sprida mer hälsa och välmående tillsammans!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *